Några bra aktieappar

Det var inte så värst länge sedan aktiehandel var krångligt och det kändes som att det bara var något för affärsmän och proffs. Men nu när alla har mobilen på fickan och internet vart de än går kan vem som helst handla med aktier utan att behöva krångla till det.

Det underlättar så klart väsentligt när du ska handla med aktier eller kolla upp något bolag, om du har en app i stället för att behöva gå in på en hemsida som kanske inte är lika anpassad för mobiler. En bra app gör stor skillnad och kan innebära skillnaden mellan att du fastnar för aktier eller tycker det är lite för krångligt.

Låt oss ta en titt på några populära och bra aktie-appar så du kan se vilken som passar dig bäst. Om det inte är solklart efter att du läst om de olika apparna kan du så klart testa dem själv och se hur det känns. På Finanso kan du läsa mer om apparna och även om vad du ska tänka på när du väljer aktieapp.

Avanza

Tanken med Avanzas app är att den ska vara lätt att använda och den kan vara ett bra alternativ för dem som är nybörjare och vill komma igång med sparande / aktiehandel. Det tar bara tre minuter att bli kund med hjälp av BankID och appen kan ge dig förslag på vilka fonder som är smarta att investera i.

Dessutom är denna app bra att använda om du vill sätta upp ett automatiskt sparande. Den låter dig välja tidshorisont och risknivå och sedan kan du glömma bort det tills det är dags att plocka ut pengarna, precis som det ska vara. När du handlar på Stockholmsbörsen får du dessutom gratis courtage upp till 50 000 kr, vilket är väldigt bra.

Funktionerna i appen är bra och förbättras hela tiden. Du kan välja mellan vanligt tema eller dark mode om du föredrar det. Det är en snygg design som för det mesta är stilren och enkel att använda men som kanske ibland kan uppfattas som lite rörig.

eToro

eToro är en populär plattform med sin egen app, vilken uppskattas av många. Dels är den väldigt användarvänlig och det är inte svårt att hitta vad du letar efter, dels är den mångsidig och erbjuder många investeringsmöjligheter.

eToro är, som de själva kallar sig, en pionjär inom kryptovalutor och om du vill handla med Bitcoin, Ethereum, XRP eller andra så är denna app ett bra alternativ. Om du vill testa att handla med lite annat än just aktier och fonder kan detta alltså vara en möjlighet.

Appen är väldigt smidig även för dig som inte är så van vid aktiehandel, eftersom man kan se analyser och trender enkelt och även få aviseringar om dina favoritaktier och annat så att du kan få lite bättre koll.

De erbjuder även något som kallas “CopyPortfolios”, som är tematiska portföljer som förvaltas av deras experter, vilket även det kan vara väldigt praktiskt för dig som inte vill lägga för mycket tid och energi på din aktiehandel.

Nordnet

Nordnet är nordens största börsmäklare och om du brukar använda dem hemma vid datorn kan det vara smart att skaffa appen. Denna app har en del fördelar såsom svensk kundservice och ett rätt stort utbud av ETF:er, men det finns även vissa brister.

Att köpa och sälja funkar bra och smidigt, men det finns inte så mycket hjälp med vad du ska köpa om du föredrar att ta del av hur andra gör. Nordnet har dock sin sociala aktieplattform Shareville om du vill ha lite hjälp på den fronten. Här kan man se andras portföljer, följa dem och kopiera deras strategier.

Nordnets egen app är som Avanza allmänt bra och enkel att använda. Det är inte speciellt svårt att komma igång och prova lite och det är en trevlig design som är allmänt användarvänlig.

Shareville

Shareville är som sagt en plattform för att kunna kolla in vad andra har för aktieportföljer. Man kan se vilka som har bäst betyg, flest följare eller bäst avkastning över olika tidsperioder och därefter välja vilka man vill följa. Då kan man se vad dessa duktiga förvaltare har i sina portföljer och hämta inspiration.

Det går givetvis även att härma dem rakt av och kopiera en viss portfölj och köra på exakt samma, så att man själv slipper tänka på vilka aktier som bör ingå i sin egen portfölj. Detta är bra för nybörjare och de som vill få lite tips men man kan såklart även lägga in sin egen portfölj för att visa hur duktig man är och vilken bra avkastning man kan klara av.

Börskollen

Börskollen är en aktieapp för information och nyheter om börs och ekonomi. Det är viktigt att ha bra info och få nyheter om vad som händer på börsen och i världen. Allt som kan påverka börsen eller de aktier man själv har vill man givetvis kunna läsa och ta till sig, för att kunna ta bra beslut.

Börskollen samlar nyheter från t ex Privata Affärer, Breakit, SVD Näringsliv, Aktiespararna osv och gör det enklare att ha koll på vad som händer. Appen kostar ingenting, vilket är trevligt och om du registerar dig kan du också skräddarsy ditt flöde och välja vad du vill bevaka. Du kan då även få pushnotiser om specifika bolag eller aktier.

Det finns givetvis ett antal andra bra aktieappar där ute som jag inte har nämnt. Någon gång framöver kanske jag försöker mig på en mer uttömmande lista, men så länge får det duga med några utvalda tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *