Vi är inte redo för ett kontantlöst samhälle.

Pengar Stabilekonomi.se

Hoppas ni har haft en riktigt god jul och att att resten av julen blir minst lika bra!

Jag hade inte tänkt skriva något under julen men när jag ser vilken fart det blev på SvD Näringslivs läsare efter artikeln Kontanter fasas ut hos bankerna så kände jag mig tvungen, eftersom jag skrev om det här redan i Oktober Kontanthantering på Svenska banker.

Det är roligt att se vilken uppmärksamhet bankernas vision om ett samhälle utan kontanter får och SvD artikel är redan uppe i över 200 kommentarer, de flesta är arga och upprörda vilket jag mycket väl kan förstå.

Grattis och god jul till Handelsbanken som verkar gå mot strömmen, ni kommer få mängder av nya kunder eftersom ni lyssnar på vad folk vill ha och efterfrågar i stället för att köra över den stora massan i rent vinst syfte, för det är det de handlar om för de banker som tar bort kontanthanteringen.

Nu är det också många fristående banker som också har förstått vad kunderna vill ha och därmed ser en möjlighet med att ha kvar kontanter och naturligtvis hör de också till vinnarna så grattis även till er.

I övrigt vill jag än en gång passa på att önska alla läsare en riktigt god jul!

 

 

3 reaktion på “Vi är inte redo för ett kontantlöst samhälle.

  1. Min bank är för nuvarande Swedbank och jag har många gånger retat mig på dem, men ändå stannat kvar. Nu får det räcka med dumheter, jag byter till Handelsbanken efter nyår.

    • Ja man ska verkligen inte vara rädd för att byta bank om man inte är nöjd med den bank man har. Min bank slutade med kontanthantering nyligen och jag kommer också byta, men till sparandet har jag Avanza och de är jag verkligen nöjd med.
      Gott nytt år!

  2. Handelsbanken är inne på samma linje som de andra bankerna. Man antingen inte har längre kontanter eller man försvåra för kunderna att få ut sina egna pengar. Inte nog med det: Vid ett uttagstillfälle ville man att jag skulle redovisa för banken vad jag skulle använda pengarna till. Skärpning !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *