Tre nya bloggvänner och lite om Telia

stabil-ekonomi

Blogglistan har utökats lite till antalet här på Stabilekonomi senaste veckorna och jag tänkte börja med att skriva några rader om nya bloggvänner hädanefter, bara som ett roligt inslag.

De bloggar som jag länkat till tidigare har nog de som läser här redan stiftat bekantskap med och det är en mycket trevlig samling bloggar måste jag säga. Men här är de nya.

Cornucopia? i kategorin miljö behöver knappast någon närmare presentation eftersom det är Sveriges största blogg inom kategorierna finans, ekonomi och miljö. Cornucopia? skriver om det mesta som jag tycker är intressant och han skriver vad han tycker, inget tjafs eller fjäsk för någon utan bara informativa bra artiklar och med en härlig förmåga att röra om i känsliga ämnen.

Flute-tankar som skriver om framtidsfrågorna som hänger ihop -ekonomi, energi, miljö och jordbruk återfinns också i kategorin miljö, Flute som jag följt länge är en av de största bloggarna  inom ekonomi och miljö och de flesta känner säkert redan till hans blogg. Alltid intressanta åsikter och spännande inlägg och precis som med Cornucopia så skriver Flute väldigt rakt på sak och är inte rädd för att framföra sin åsikt i olika ämnen men ofta med annan vinkel än Cornucopia, vilket gör det ännu mer intressant att följa dem båda.

I kategorin investeringsbloggar så har jag lagt till Gustavs aktieblogg. En av alla anledningar till att att jag tycker om Gustavs aktieblogg är att skribenten vågar ta ut svängarna lite och titta efter bolag som inte alla andra skriver om, ofta spännande bolag helt i min smak med en stabil grund och bra direktavkastning. Mycket trevlig läsning.

Nu till något helt annat.

På Dagens Industris webbsida handlar nästan varenda artikel om Telia idag och att Lars Nyberg aviserat sin avgång samtidigt rapporteras det om att det kan bli en total utrensning i styrelsen. Minst sagt spännande och det känns lite som att nu kan vad som helst hända, kanske en ny ledning skulle titta närmare på att klyva Telia Sonera?

Aktien backar självklart en dag som den här men Telia är fortfarande ett fint bolag med bra direktavkastning och det kan hända att jag fyller på portföljen om aktien blir billigare framöver.

Personligen tror jag att om allt skit med mutor och annat inom alla bolag och organisationer kom upp till ytan så skulle det bli jobbigt för många att äga aktier överhuvudtaget, det känsliga är nog att Telia ägs av svenska staten.

Mänskliga rättigheter är en annan viktig fråga och i till exempel Uzbekistan är en människas rättigheter i det närmaste obefintliga.

Uzbekistan är enligt den information jag kan hitta en diktatur där folk torteras och oskyldiga hamnar i fängelse, människor tvingas att erkänna brott som de inte har begått och mycket handlar förstås om att de som bestämmer är rädda att folket ska gå samman och slå tillbaka mot orättvisorna. Säkerhetstjänsten har tydligen fullt upp med att spana på medborgare som kan bli obekväma och att avlyssna eller på annat sätt ta hjälp av information som går att få fram via mobiltelefoner är förstås ett av deras hjälpmedel.

Inte roligt att bo där verkar det som, efter att ha läst lite om Uzbekistan så kan man verkligen fundera på om det är någon vits att göra affärer i ett sådant land överhuvudtaget men samtidigt så kan man säga att om alla skulle tänka på det viset så skulle länder av den här typen inte ha en chans att komma framåt och utvecklas, de skulle vara dömda till fattigdom och förtryck i all framtid.

Jag kan ju inte veta att jag har rätt men visst måste väll någon ta första steget även i dessa länder och just investeringar i tele- och datakommunikation borde vara något av det viktigaste som finns för ett land och dess befolknings utveckling, telekommunikation främjar demokratiska krafter sägs det ju.

Telia har säkert inte skött allt helt perfekt och det lär komma mer negativa rubriker innan den här sagan är slut men jag tycker det är fel att beskylla Telia för precis allt som händer. Telia ordnar så att folk kan ringa till varandra men ska Telia och de andra företagen ta ansvar för maktmissbrukande ledare och allt smutsigt som händer i den här typen av länder så lär det aldrig ske någon förändring till det bättre heller.

Människor som är så störda att de torterar folk hittar alltid någon stackare att ge sig på, vare sig det sker genom avlyssning eller genom att bara peka ut någon på gatan.

3 reaktion på “Tre nya bloggvänner och lite om Telia

    • Varför inte oxå berätta lite om http://www.asposverige.se/ en blogg som just tar upp de tre E:a och konsekvenserna av en mindre mängd energi främst olja, gas. Vi driver på för en omställning och framtagandet av en plan B på olika nivåer i samhällert. Först en rejäl finanskris sen kommer energibristen som ett brev på posten och vi tvingas vars sig vi vill eller inte att förhålla och anpassa oss till ett totalt förändrat samhälle.

      • Mycket intressant att läsa där måste jag säga, det är ju viktiga frågor det här samtidigt verkar det som att många blundar för verkligheten. Personligen så tror jag att om vi skulle hamna i en strålande världsekonomi igen så kommer oljepriset att förstöra festen och det är också något jag har tänkt att skriva om snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *