Stabilekonomi.se ett år sedan första inlägget

Stabilekonomi blom

Inte så märkvärdigt kanske men det har i alla fall varit ett spännande och mycket roligt första år som bloggare. Jag tycker mig se ett mönster i bloggvärlden där det blir ganska tydligt att aktiviteten sjunker en aning när sommaren närmar sig, vilket inte är så konstigt.

När jag var på Naturskyddsföreningens konferens, Hur gör vi då? Ekonomin, klimatet och framtiden i November träffade jag många duktiga bloggare varav en talade om för mig att jag skulle ta till vara på den bästa tiden som bloggare.

Bloggaren i fråga menade förstås tiden det första året när fantasin och påhittigheten är som stört och det är som lättast att hitta intressanta saker att skriva om och att det med tiden blir svårare och svårare att komma med något vettigt.

Kanske hade hon rätt men ämnen som aktier, sparande, status, skulder, konsumtion, mat, miljö och privatekonomi är ganska breda och jag tror säkert att det alltid finns något viktigt, intressant eller roligt att skriva om bara gnistan och tiden för att skriva finns där.

Det är just därför jag publicerar nya inlägg när jag känner för det och när jag tycker att jag har något viktigt eller roligt att berätta och inte för att jag inte skrivit på några dagar eller för att öka antalet sidvisningar och försvara en plats på bloggtopplistorna.

Jag tar bloggandet ganska avslappnat och ser det som ett roligt intresse men också som ett tillfälle att lära mig mer om ämnena jag tycker är intressanta och jag hoppas att ni som läser här ska hitta något av värde. Att skriva rejäla artiklar om aktuella ämnen eller viktiga frågor kräver mycket tid och att varva med enklare inlägg som går fort att skriva är nog en självklarhet för de flesta bloggare men den dagen inläggen handlar om att jag varit ute och gått med hunden eller om att jag köpt nya utemöbler till verandan är det dags att lägga ner!

Hur som helst, tack alla läsare och bloggvänner för ett fint år och förhoppningsvis har inte bäst före datumet gått ut än för stabilekonomi.se och jag ser därför fram emot den kommande tiden och hoppas att nästa år ska bli minst lika spännande.

Här är några utvalda inlägg från första året.

Heta diskussioner om köttet! Det mest länkade inlägget och länken från Cornucopia gjorde att det också blev det mest lästa.

Utan lön i två månader, vad är en lagom buffert? Det blev lite diskussioner om vad som är en lagom buffert vilket är roligt.

Från koja till slott, svenskarnas skulder. Ovanligt många sidvisningar och Retweets på Twitter.

Barnen en orsak till att allt fler skuldsätter sig. Helt sjukt att det kan gå så här långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *