Spara årets lönehöjning

Ett något uttjatat men klassiskt råd är att börja spara eller öka sitt befintliga sparande när man faktisk får en lönehöjning. De flesta får den här möjligheten en gång per år samtidigt är det nog väldigt många bland oss vanliga arbetare som knappast märker något av det ökade ekonomiska utrymmet som de extra hundralapparna ger. Kanske för att vi är missnöjda och tycker att vi borde haft mer eller för att utgifterna ökat under året så att det inte märks någon skillnad ändå.

För många är det nog stor risk att extrapengarna som ingen förstår vart de tar vägen helt enkelt försvinner på massa småskit och inte kommer till någon nytta alls, testa själv att ta kontroll över småutgifterna det kan göra nytta både för hälsan och ekonomin.

Normalt sett finns det tre val när det kommer in extrapengar som en löneökning ändå är, amortering av lån, ökad konsumtion eller sparande.

Känner du på dig att du borde amortera mer på bolånen så är det förstås ett utmärkt läge, men det är ändå konstigt att så många känner att de borde konsumera mer istället för att göra något vettigt när det väl kommer in lite extrapengar kanske kan Per Pennings inlägg kung för en dag ge en tankeställare.

Hur som helst så bygger resonemanget om att spara lönehöjningen på att du klarade dig utan de pengarna tidigare under året och borde därför ha råd att spara dem, vilket är helt sant och egentligen är det svårt att hitta ett bättre läge än så här att börja spara. Nu när det finns utrymme att lägga till sparande i din vardag så är det bara en fråga om vilja och handlingskraft, lycka till och ta hand om löneökningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *