Slanga aldrig diesel i Strängnäs

Då var det dags, några killar tröttnade på samhällets otillräcklighet och band fast dieseltjuvens minibuss i en snöplog varpå de gav sig ut på en liten åktur, alltihop filmades. Nyhetsmorgons morgonpanel (ca 4 min in i klippet) hade tydligen inte vaknat riktigt och deras kommentarer skvallrar om en hel del okunskap gällande snöröjning och rasism. Men visst de kan ju inte sitta i TV och försvara en sån här handling som förövrigt inte heller är helt laglig. Det hade ändå varit intressant att veta om de resonerat annorlunda om de själva hade blivit bestulna och hotade gång på gång.

Oavsett vad man tycker om det som inträffat så är det onödigt att blanda in dumheter som rasism och främlingsfientlighet i debatten eftersom det handlar om något helt annat. Som jag skrivit tidigare i artikeln brottsinvasion och kriminalitet på landsbygden så tycker jag att människor ska ta sitt ansvar och hålla sig till lag och ordning oavsett tillhörighet och att man måste våga ta i ämnen och säga sanningen när något är fel oavsett om man kanske trampar någon på tårna en aning.

Plötsligt är det så synd om dieseltjuven men visst kan man fundera på hur mycket elände han ställt till med i trakten innan han råkar ut för den här behandlingen och varför han springer lös om det är bevisat att han är en tjuv?

Jag säger inte att det är bra att ta lagen i egna händer men om man bor i de områden där tjuvarna härjar har man nog betydligt lättare att förstå varför sånt här händer och det spelar ingen roll om dieseltjuvarna kommer från Lettland eller Sverige. Att folk inte får ha sina ägodelar i fred på grund av dessa ligor som härjar nästintill fritt är problemet. Hot och våld blir också vanligare och folk känner sig inte trygga vilket inte är svårt att förstå. Kanske är det dags att lyssna på folk, ta problemen på allvar istället och skärpa till lagarna lite så att oärligt folk lär sig vad som är skillnaden på mitt och ditt?


En reaktion på “Slanga aldrig diesel i Strängnäs

  1. Instämmer till fullo! Avskyr att media HELA tiden skall göra gärningsmannen till offer och man ser det gång på gång. Han som slog en pensionär på en parkeringsplats där hon senare avled, gänget som attackerade Carl-eric i Kortedala, mannen som stal från den avsvimmade personen på spåret isf hjälpa honom upp (personen som senare visade sig vara misstänkt för mord).

    Finns hundratals exempel. Jag vill bara att media slutar dalta med kriminella som inte visar en uns respekt för samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *