Nyfiken på influencers, youtubeprofiler och kändisar?

Något som är säkert är att vi lever i en tid av influencers och internetkändisar. Det finns mängder av plattformar för att bli känd – Youtube, Instagram, Twitch (streaming), TikTok, vanliga blogg eller kanske någon dokusåpa. Det finns normalt ett stort intresse för dessa personer, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att de lever av att ha fans och följare.

Allmän information om dessa personer är säkerligen av intresse för många, t ex att ta reda på var de bor eller om de är singel och kanske vilken bil de kör. Men eftersom dessa personer har udda “jobb” så är det ofta extra intressant att veta hur mycket de tjänar. Är de rika? Tjänar de ovanligt bra? Går det att göra bra pengar som influencer / på youtube? Frågorna är många.

Spännande att se vem folk är mest intresserade av

Att kolla upp andra människors inkomster är något som vi människor verka gilla. Hur mycket tjänar grannen egentligen? Hur mycket tjänar den där influencern som ser ut att ha ett glidarliv? Bara man går in och kollar de mest sökta på Ratsit så ser man att det i topplistan finns med ganska många profiler av det här slaget. Givetvis är det inte bara inkomsterna som lockar, men jag misstänker att det är en viktig del.

Bianca Ingrosso ligger föga överraskande i topp och folk vill även veta mer om sådana som artisten Einár, Joakim Lundell och Isabella Löwengrip och utöver detta finns det ett antal vanliga kändisar som Pernilla Wahlgren, Stefan Löfven och Per Gessle. Det är dock klart att olika tv-program, framför allt dokusåpor som Paradise Hotel, Big Brother, Idol, Robinson och Love Island, och deras deltagare lockar intresse.

På Ratsit finns kategorier för många olika program samt Youtubeprofiler, kända bloggare och poddare, politiker, skådisar, komiker, Instagramprofiler och en del annat. Det är klart att intresset är stort för kändisar på olika nivåer och som jag sa innan så kan det tänkas att mystiken kring vad influencers och liknande personer tjänar är lite extra tät.

I övrigt kan man se att folks intresse styrs en hel del av vad som är aktuellt just nu. Senaste tre månaderna har flest personer sökt på Anders Tegnell och Paolo Roberto (samt politikern Hans Forsberg som verkar ha köpt sex) även om både Bianca Ingrosso och Isabella Löwengrip också ligger med där i toppen.

Varför vill man veta vad profilerna tjänar?

Det finns givetvis många olika skäl till att man skulle vilja ta reda på vad någon tjänar. När det gäller influencers och profiler på t ex Youtube, Twitch och Instagram etc så kan det handla om att någon skulle vilja göra samma sak själv och vill veta hur mycket pengar man kan hoppas på.

Säkerligen finns det tusentals unga tjejer (och killar för den delen) som vill följa de stora och framgångsrika bloggarna och influencerkändisarna i fotspåren. Redan nu finns det ett stort antal personer, främst tjejer, som har som jobb att helt enkelt berätta om sina liv och att visa upp diverse kläder, smink, resor och annat liknande. Med tanke på att man inte behöver så mycket för att börja en karriär inom detta område så är det så klart intressant för många.

Det är nog dock ofta folk bara är nyfikna på hur mycket stora och framgångsrika profiler drar in, vilket ofta är stora belopp. När man har som jobb att samla på sig följare, tittare / läsare och fans så blir det givetvis så att fler intresserar sig för en som person. Kändisar är och har länge varit spännande att kolla upp och ju mer man diggar någon ju mer kan man vilja hålla koll på personen i fråga.

Avundsjuka finns också med i bilden ibland tyvärr. Att man inte riktigt kan unna någon annan att lyckas mycket bättre än en själv. Om någon som man tycker verkar lite flummig tjänar 10 gånger så mycket som man själv gör så kanske det kan sticka lite i ögonen. Men då är det väl också en form av självtortyr att gå in och kolla upp den personens inkomster – men svårt att låta bli ändå.

Den här bloggen är definitivt inte den stora inkomstkällan utan drivkraften är mer att få skriva och dela med sig av tips och tankar inom ekonomi. Som tur var är jag inte så avundsjuk på dem som tjänar bra med pengar, ofta jobbar de hårt och har kämpat länge för att lyckas. Även jag kan dock ibland vilja kolla upp lite mer info om någon, t ex vad de tjänar. Detta är dock vanligen av ren nyfikenhet och kanske som inspiration att bli bättre själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *