Några enkla metoder att tjäna pengar som bloggare

Även om det är kul att skriva enbart för att förmedla ett budskap till sina läsare, skadar det inte om man som hemsideägare kan dra inte lite extra slantar. Det finns ett flertal möjligheter att tjäna pengar på sin blogg. Många av dessa metoder är tyvärr tidskrävande eller också kräver de en hög grad av säljande vilket inte alltid passar det ”personliga” bloggformatet.  Men det finns några undantag.

Google Adsense

Det flesta har förmodligen redan hört talas om eller kanske rent av använder Googles eget annonseringsprogram för hemsideägare Adsense. Om inte så kan du se Adsense i ”action” här på Stabilekonomi.se.  Du finner dessa annonser på vänster sida av denna text.

Fördel med detta annonseringssystem är att Google själv ser till att visa relevanta annonser för dina sidor. De innebär att du endast behöver lägga in annonserna på din sida och sedan bara se hur pengarna trillar in på ditt konto. Betalt får du varje gång någon klickar på dina annonser. Nackdel med Google Adsense är att du inte själv kan påverka vilka annonser som skall visas på din sida, många tycker dessutom att annonsfältet gör hemsidor fula.

Sponsrade inlägg

Sponsrade inlägg har förekommit på bloggar i flera år, men i takt med takt med att konkurrensen bland företagen på nätet hårdnar blir efterfrågan på dessa inlägg allt större. Som etablerad ekonomibloggare har du en bra förhandlingsposition och kan få ganska hyggligt betalt för att skriva om andras sidor, tjänster, företag eller varumärke på din blogg.

Vanligtvis kontaktar intressenter dig direkt och frågar om du är intresserad av att skriva om deras hemsida, men det finns inget som hindrar dig från att själv söka kontakt med företag och fråga om de vill köpa en recension eller företagsbeskrivning på din hemsida.

Ett råd är att inte ta för dåligt betalt. Företaget behöver troligtvis dig mer än vad du behöver reklampengarna och det finns endast ett fåtal nischade bloggar om ekonomi. En sak som är viktig att känna till om sponsrade inlägg är att Google inte gillar överdriven försäljning av reklaminlägg och kan därför välja att nedgradera din hemsida i sökresultatet om du säljer stor mängder blogginlägg.  Särskilt om du säljer länkar till sidor som handlar om gambling och andra tvivelaktig ämnen.

Blogvertiser

Om du tycker det är för komplicerat att sälja blogginlägg och recensioner till företag själv, kan du använda dig av Blogvertiser som fungerar som en mellanhand mellan dig och företagen. I samband med att du registrerar din sida hos Blogvertiser kommer din sida värderas och Blogvertiser sätter ett säljpris på dina blogginlägg, detta pris kan du sedan själv ändra till valfritt belopp.

När väl din hemsida är registrerad och godkänd kommer du fortlöpande få erbjudanden från olika företag och privatpersoner som vill att du skriver om deras sida på din blogg. Min erfarenhet av Blogvertiser är tyvärr att en väldigt stor del av dessa erbjudanden rör Casino och spelsajter, men emellanåt kan en eller annan mer seriös sida kontakta dig.

Kom ihåg att det alltid är du som bestämmer om du vill skriva om en sida eller inte. Du kan alltid tacka nej till ett uppdrag.

Vet inte om detta inlägg innehöll så många nyheter för så många, men om du nyligen startat en blogg och vill tjäna lite extra pengar på sidan kan dessa metoder eftersom de inte kräver speciellt mycket arbete.

Finns kanske fler enkla metoder för att tjäna pengar på sin blogg, men dessa var de jag kom på just nu.

Om ni har några fler förslag eller idéer så är det alltid intressant, särskilt om det inte kräver något direkt arbete!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *