Utvalt vecka 16

Det går fort i bloggvärlden och nästan oavsett hur bra ett blogginlägg är så blir det gammalt och försvinner i mängden på bara några dagar. I listan med bloggrannar finns det många duktiga bloggare som är värda att uppmärksammas lite extra och ett sätt att göra det är att välja ut ett av alla inlägg från föregående vecka för att på så vis förlänga livstiden på det en aning.

Från förra veckan vill jag gärna lyfta fram Cornucopias inlägg den långa krisen.

De svenska hushållens skuldberg är verkligen något som kan bli ett allvarligt problem och precis som Cornucopia skriver så verkar det som att svenska hushåll tar låg ränta som ett tillfälle att bygga upp sina skulder.

Man undrar lite vilka alla dessa svenskar som belånar sig till ohälsosamma nivåer är eftersom 2 997 miljarder SEK inte är så lite pengar. De flesta av oss har säkert del i skulderna på ett eller annat sätt, en viktig skillnad är förstås vilka som amorterar och har skulder som de kan hantera under både bra och dåliga tider och vilka som har tappat greppet fullständigt.

Man kan ju förmoda att de som läser här och på andra ekonomibloggar åtminstone har ett litet intresse av ekonomi vilket verkar vara bra mycket mer än vad genomsnittet av befolkningen har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *