Utdelningar från MCD och UTX

Utdelningar från McDonalds och United Technologies har lyft kontot en aning och månadssparandet likaså.

Börsuppgången den senaste tiden gör att återinvesteringar eller nya köp får vänta lite. Även om en del statistik kommer in över förväntan så tycker jag att det finns lite för mycket orosmoment för att det ska kännas som ett bra läge att köpa mer aktier.

Däremot så är jag positiv och tror att det kommer att komma fina köplägen. I det läge vi befinner oss i nu så ska det inte särskilt mycket negativt till för att vi ska få se rejäla marknadsreaktioner.

Om börsen forsätter upp så kan man ju alltid glädja sig åt de aktier man redan har och pengarna som inte är investerade går det ingen nöd på.

De sparade pengarna finns på Avanza i en kombination av:

Sparkonto+Klarna 12 mån bindning med 3,5 % ränta, låsta i juni och förnärvarande har samma lösning 3,1 % ränta. Detta är förstås pengar som inte kan nås direkt.

Sparkonto+Collector ingen bindningstid och fria uttag 2,2 % ränta. Pengarna kan föras över till aktieköp med ett par klick.

Eftersom Avanza inte tar ut några avgifter för att öppna konton så kan man blanda och mixa konton precis som man vill. Man gör det dessutom alldeles själv med bara några knapp tryckningar utan krångel vilket gör att det känns roligare att hålla på med sparande.

Avanza Bank – Flytta sparandet till oss och undvik avgifter.

Anledningen till att många tycker att sparande är tråkigt kan vara att vi är så vana att sparande planeras på banken. På ett ruskigt tråkigt möte och kanske med en tråkig person som sitter och babblar om massor av saker som ingen förstår. Efter mötet har man ingen aning om vad som egentligen hände men bank personalen njuter av varje krona man sparar de kommande åren.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *