Nya Furby från Hasbro

Hasbro har startat försäljningen av nya Furby och många av oss kommer säkert ihåg den gamla från 1998 som sålde i 40 miljoner exemplar. Hasbro återupplivade även Furby 2005 men slutade då sälja den igen redan 2007.

Den Furby vi ser den här gången är något helt annat och det märks tydligt hur Hasbro här satsar på teknik och underhållning för barn som blir allt mer avancerade i sin lek.

Nya Furby har belysta LCD-skärmar till ögon vilket ger den fantastiska egenskaper och möjligheten att uttrycka sig och visa ”känslor” vilket även gör att den känns mer delaktig i leken.

Språket Furby pratar kallas furbish, men den lär sig engelska allt eftersom man pratar med den och självklart finns det en app som översätter furbish till engelska,  Furby kan dessutom prata med andra Furbys eller sjunga till musik man spelar för den.  Med appen kan man även mata Furby med mängder av olika slags mat och testa sig fram till vad den tycker om.

Furby kan röra sig och dansa, den har också sensorer lite överallt som gör att den känner om du klappar, lutar eller håller den upp och ner osv.

Furby a mind of its own

Den största nyheten är nog att dess personlighet förändras beroende på hur man behandlar den, och är man inte helt nöjd med hur den beter sig så är det bara att prova något nytt och se hur den förändras.

Intressant för föräldrar kan vara att Furby inte har någon avstängningsknapp, men om man lämnar den ifred så somnar den efter någon minut och när den väl har somnat vaknar den inte av oväsen.

Enligt vad jag har förstått så kommer den inte till Sverige före 2013 så årets julklapp lär den knappast bli men jag har hört lite rykten om att den kommer att säljas på Toys r us och att det kommer att finnas ett begränsat antal att förbeställa före jul, sanningshalten i det återstår att se och är inget som är bekräftat.

Hasbro har stora förhoppningar på Furby och som aktieägare kan man hoppas på en bra försäljning. Hasbro finns med i Stabilekonomis aktieportfölj och om du är förälder känner du säkert igen några andra märken som Hasbro tjänar pengar på: Beyblade, G.i.joe, Littlest pet shop, My little pony, Monopol, Nerf, Spiderman, Star wars, Transformers.

Jag visade den här videon http://www.furby.com/en_US/toy  för mina barn och reaktionerna var ganska väntade, självklart ville de ha en Furby ! (Vilken skräll.)

Efter att ha sett videon så måste jag säga att jag tycker om nya Furby och jag tror också att barnen kommer gilla den. Jag har kikat runt lite på utländska sajter och hittat en del ställen folk har kunnat rösta på om de tycker om nya Furby och resultaten är oerhört positiva.

Vad tror du om nya Furby, blir det ytterligare en storsäljare för Hasbro ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *