Monster high, mera leksaker !

 

Tidigare har jag skrivit om Hasbro som ingår i Stabilekonomis aktieportfölj, en annan stor börsnoterad leksakstillverkare är Mattel.

Dockorna på bilden kallas för Monster high och deras popularitet har nog många föräldrar blivit påminda om. Monster high blev utsett till årets leksak 2012 av branschorganisationen Leksaksbranschen och försäljningsframgången ser ut att fortsätta.

Världens mest kända docka måste vara Barbie och dockan får nog ses som Mattels signum. Barbie har de flesta hört talas om men dockorna är förstås bara en liten del av försäljningen, filmer, spel, kläder och mycket annat hjälper till att skapa värde åt Mattel.

Mattel har en stor portfölj med kända varumärken i leksaksindustrin och några exempel utöver tidigare nämda Barbie och Monster high är: American girl, Polly pocket, Hot weels och Fisher price.

Mattel har en fin utdelningshistorik sedan 1991 förutom de dåliga åren 2001 och 2002 då utdelningen sänktes från 0.36 till 0.05 Dollar. Utdelningen har efter det fortsatt upp och ligger idag på ca 3,3 % vid dagens aktiekurs på 37.5 Dollar där den handlas på nasdaq stock market i USA.

Värt att titta närmare på ?

2 reaktion på “Monster high, mera leksaker !

  1. Kan skriva under på att Monster High är riktigt poppis både som dockor och allt som har med Monsterdockorna att göra. De har också gjort att det är helt ok att leka med dockor fastän man är 10-12 år eftersom de är lite tuffare, vilket är jättekul när barnen inte bara sitter framför datorn känner jag som 6barnsmamma.

    Mvh Anna
    Kotteshoppen.se

  2. Kan bekräfta att dessa dockor är mycket populära. Undrar dock vad defintionen på “leksak” är? Om man exempelvis jämför med TV-spelsbranschen så tror jag denna bransch är betydligt större än dockbranschen. Men då är ju frågan om TV-spel räknas som leksaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *