Konferens om vår framtid

Hur ska vi lyckas förändra samhället för att klara utmaningarna med klimatet samtidigt som vi måste ha ett fungerande ekonomiskt system?

Utsläppen och konsumtionen skenar och vi förbrukar jordens resurser i ett rasande tempo, den ekonomin vi har byggt upp är beroende av tillväxt och skulle ekonomin sakta farten så ligger vi riktigt illa till. Vare sig inbromsningen kommer av att vi nått skuldtaket och folk inte kan låna mera pengar att konsumera för eller om det tar stopp på grund av att naturresurserna helt enkelt sinar så kommer följderna bli katastrofala om miljön eller det ekonomiska systemet havererar. Arbetslöshet och fattigdom är nog ganska milda konsekvenser i sammanhanget.

Det är med andra ord minst sagt viktiga frågor som ska diskuteras när Naturskyddsföreningen håller sin årliga konferens på Folkets hus i Stockholm fredagen den 23 november, och eftersom världen just nu befinner sig både i en ekonomisk kris och i en klimatkris så kan knappast ämnena bli mer aktuella.

Hur gör vi då? – ekonomin, klimatet och framtiden är konferensens tema och den kommer att handla om vilka förändringar i det ekonomiska systemet som krävs för att klara klimatutmaningarna och det kommer garanterat bli en festlig och lärorik tillställning med politiker, ekonomer, miljövetare, forskare, ideella organisationer, näringsliv och företagare. Stora delar av miljö och ekonomi Sverige kommer alltså att vara på plats där föreläsningar och debatter kommer att varvas med underhållning.

Många duktiga talare kommer att samlas och dela med sig av sina kunskaper och en liten förhandstitt på vilka som ställer upp hittar du HÄR.

Sista anmälningsdag till konferensen är den 9 november, mera information och anmälningsblankett hittar du här Hur gör vi då? Ekonomin, klimatet och framtiden. Publik rekord väntas så vill du ha en plats är det bäst att anmäla direkt.

För den som inte hinner få någon plats eller helt enkelt inte har möjlighet att delta går det bra att följa evenemanget på webben HÄR eller på Twitter via taggen #Hurda.

Stabilekonomi är en av de bloggare som bjudits in av Naturskyddsföreningen för att delta och skriva om konferensen och jag måste erkänna att jag är lite stolt över att med endast ett halvår som bloggare få en bloggbiljett och den här möjligheten.

Jag hoppas att det kommer fram många bra idéer, nya lösningar och kanske lite nya tankesätt på Naturskyddsföreningens konferens och jag kommer så klart att återkomma och skriva om mina intryck från tillställningen och förmodligen med massa inspiration att skriva mer om miljöfrågor men även hur det påverkar vårt sparande och privatekonomin.

Ekonomins giriga kvartalsmentalitet har inte råd att tappa någon fart i konsumtionen och konsumtionen är definitivt inte hållbar så frågan är: Hur gör vi då?

Trots allt är det här utmaningar vi står inför just nu och både som miljövän och investerare med ett stort intresse för aktier så kommer jag som alla andra att påverkas av det som händer med miljön, ekonomin har faktiskt en stor likhet med miljön, den är känslig, sårbar och kräver en hel del omvårdnad för att må bra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *