Iron Maiden öl

Stabil Iron Maiden

De stora rockbanden använder sina varumärken till att lansera alkoholhaltiga drycker på löpande band, Motörhead har redan vin, vodka och öl i systembolagets sortiment och nu är det dags för Iron Maiden att starta sin ölförsäljning.

Iron Maiden har haft sitt eget vin ganska länge men det har endast gått att beställa i shoppen på hemsidan, men den nya ölet Trooper kommer att finnas i systembolagets beställningssortiment (nr 88889) från och med 2 maj 2013.

Trooper är ett mörkt starköl av typen Ale som har tagits fram i samarbete med bandets fantastiska sångare Bruce Dickinson och det kommer att bryggas på ett 175 år gammalt familjebryggeri  i Stockport, närmare bestämt Robinson’s brewery. Det är ju en sak att sätta en häftig logga på en befintlig produkt för att öka försäljningen och en helt annan sak att vara med och ta fram en helt ny produkt med en unik smak, det blir nog fina saker det här.

För att komma in i värmen i det ordinarie sortimentet på systembolaget så att butikerna får tillåtelse att beställa hem och lagerföra varan krävs det att produkten säljer ganska bra men det spelar också roll vad det är för typ av produkt och vad det är för pris. Ett öl som i det här fallet kräver förmodligen en försäljningsvolym på minst 10 000 flaskor, men det borde inte vara något problem för världens största hårdrocksband.

Hur som helst så känns kombinationen Maiden och öl perfekt och det ska bli intressant att provsmaka. Här är en länk för den som vill läsa mer. Kanske bäst att inte dricka för många bara för då kanske man vaknar upp dagen efter och mår ungefär som killen i låten The Trooper som ölet är döpt efter. My body’s numb and my throat is dry!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *