Investeringsbloggarna får sällskap av Lundaluppen

Idag har jag lagt till Lundaluppen i kategorin investeringsbloggar och jag skulle tro att de flesta som är intresserade av aktieinvesteringar redan är välbekanta med Lundaluppens noggrant genomförda analyser.

På Lundaluppens blogg finns det förslag på vart nya läsare kan börja för att få ut så mycket som möjligt av bloggen, vilket är en väldigt bra idé och därför lägger jag in de länkarna här.

Investeringsstrategi

The Intelligent Investor – kapitel för kapitel

Meningslösa insatser

Mina sämsta aktieaffärer

Analysskola: Tele2

Varför aktier?

Alla kan inte vara lika intresserade av siffror eller lika duktiga på att analysera och läsa bolagsrapporter och det är heller inget som bloggen Stabilekonomi fokuserar på, men det är väldigt bra att känna till grunderna för att på så vis kunna bilda sig en egen uppfattning. Jag stöter ofta på ord och förkortningar som jag blir osäker på när jag läser de lite mer avancerade ekonomibloggarna men om intresset finns så är det bara att ta reda på betydelsen och fortsätta läsa, ett bra sätt att lära sig mer helt enkelt.

Bara att läsa och lära alltså, hos Lundaluppen finns något intressant för alla, både för nybörjaren och för den rutinerade investeraren. Avslutningsvis lånar jag en text som är värd att begrunda.

Så vad du än investerar i: investera en meningsfull insats eller investera inte alls! Inga “kryddor” i portföljen! Bortglömda pengar växer oftast inte särskilt väl…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *