Hjälp barn till ett värdigt liv, bästa julklapps tipset!

 poliovaccin_5f008176d6aa5ae3-490x490

Vi har det väldigt bra här i Sverige och är det någon gång vi verkligen skämmer bort oss och lever i överflöd så är det nu i juletid, Jag erkänner att jag som medelålders man med en frisk familj som består av fru och två barn har det mesta som man kan önska inte blir jag ett dugg lyckligare av lite extra prylar från Tomten även om jag självklart tycker att det är roligt att få paket.

Att få veta att man just räddat livet på ett barn eller gjort världen lite bättre är däremot något som uppskattas av de flesta.

Det finns ännu gott om tid att köpa ett paket polio vaccin på UNICEF och hjälpa till att utrota den dödliga sjukdomen från jordens yta.

72 kronor räcker till 60 doser vaccin vilket räddar livet på 20 barn, bara att följa länken Köp poliovaccin och klicka i hur många paket du vill ha. Finare julklapp går knappast att få och man kan lätt säga att det är en klapp som berör, du får dessutom ett gåvobevis att ge bort på köpet.

Självklart går det bra att stödja UNICEF och hjälpa utsatta barn runt om i världen vilken tid på året som helst och det finns massor av valmöjligheter för alla plånböcker. Ett par filtar kan vara det som behövs för att ett barn på flykt ska överleva natten och ett startpaket för mammor kan hjälpa nyblivna mammor att ge sina barn den trygghet och start i livet som de förtjänar. UNICEF GÅVOSHOP.

Känner du för att ta fram stor plånboken så varför inte helt enkelt köpa en fyrhjulsdriven jeep för 252 410 kronor, självklart är jeepen ett enormt hjälpmedel för UNICEFS fältarbetare och den gör det lätt att ta sig fram trots svår terräng och den kan även fyllas med förnödenheter som vaccin, filtar och behandling mot undernäring.

jeep_698f85eff761251a-c300x192

I mitt förra inlägg frågade jag om det verkligen är nödvändigt med mera leksaker och jag visade en bild som jag tror att många föräldrar i Sverige känner igen från sina barns rum, självklart ska barnen ha lite leksaker till jul men jag tror att de flesta barn skulle ha lätt att förstå och känna sig delaktiga i det faktum att Tomten gav bort en av julklapparna till ett litet barn som annars inte skulle fått något alls.

Jag vet inte varför just den här bilden berör mig så mycket när det finns så många hemska bilder att välja på men kanske är det för att jag själv har två döttrar som gillar att leka med varandra, vilket jag är helt säker på att de här två tjejerna på bilden också skulle vilja.

8-årig flicka med hennes 4-åriga lillasyster som mestadels sover pga undernäring

8-årig flicka med hennes 4-åriga lillasyster som mestadels sover pga undernäring.

Jag hoppas verkligen att oavsett vad vi än har för intresse eller tillhörighet, miljökämpar, börshajar, vita, svarta, röda, gröna, blå, eller till och med klimatförnekare så hjälps vi alla åt och kämpar för varenda unge! Barnen är vår framtid och de har aldrig någon skuld i vad än de vuxna hittat på för tokigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *