Försäkringar, dags för ett nytt spartips!

 Svårt att välja försäkring ?

Jag blev lite störd när jag fick se att mitt nuvarande försäkringsbolag höjt priserna på barnförsäkringar kraftigt de senaste åren. Även bilförsäkringarna hade förstås blivit dyrare.

Jag bestämde mig för att testa någon av de jämförelsesajter som finns att välja på, valet föll på Compriser. En kvart senare hade jag tjänat/sparat över 2000 kr. Då valde jag inte det billigaste av allt utan i samråd gick vi igenom vad som passade mig bäst.

Jag är säkert inte ensam om att tycka att försäkringar är något av det tråkigaste som finns, bara man har känslan av att man har ganska bra försäkringar så får det kosta vad det vill bara man slipper krångla.

Men det har blivit mycket enklare både att byta, jämföra och sätta sig in i försäkringarna och det finns stora pengar att tjäna för ett hushåll. I nyttiga länkar här på sidan finns en länk till Konsumenternas som är väldigt användbar.

För att återkomma till Compricer som faktiskt var de som hjälpte mig vill jag gärna ge dem lite beröm. Jag fyllde i ett formulär för att skicka en förfrågan om barnförsäkring efter en liten stund blev jag uppringd av en väldigt duktig säljare, jag fick bästa möjliga hjälp och det kändes som att det var viktigt för Compricer att jag var en nöjd kund. Jag fick prisförslag och information av vad som skiljde försäkringarna åt men även viktiga råd för att inte hamna utan barnförsäkring, vilket kan hända om man gör på fel sätt. Även bilförsäkringarna fick en genomgång med lyckat resultat.

Hur som helst så är jag ingen expert på försäkringar men jag vet att det finns mycket pengar att spara och bra hjälp att få om man är osäker. Det jag vill uppmärksamma extra när det gäller barnförsäkringar är att aldrig säga upp din gamla försäkring innan den nya är färdig med hälsodeklaration och riskbedömning och allt.

Just barnförsäkringar är lite luriga för de flesta försäkringsbolag vet att det vanliga rådet är att om du väl har en barnförsäkring sedan barnet var litet och försäkringen är helt utan personliga undantag (allmänna undantag finns i alla försäkringar) så ska man behålla den under hela barnets uppväxt.

Med andra ord är det inte konstigt om bolagen kan snärja dig med bra erbjudanden för att sedan göra kraftiga prisökningar varje år som går. Men det kostar inget att ansöka hos ett nytt försäkringsbolag och när man har facit kan man bestämma om man vill byta eller inte.

Men själva spartipset blir att utnyttja expertisen på någon av de gratis jämförelse sajter som finns och bli mera prismedveten, det är idag väldigt enkelt att jämföra nästan allt, försäkringar, elbolag, räntor, lån och pensioner.
Vi vinner i prisjämförelser, beräkna själv och se varför.

Du vet väll att det finns miljömärkta försäkringar? Väldigt bra jobbat av Naturskyddsföreningen och hoppas att många försäkringsbolag hoppar på trenden och att det leder till att vi konsumenter väger in miljömärkningen vid valet av försäkring och att även jämförelsesajterna lyfter fram vilka bolag som är miljövänliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *