Är ditt barn en statussymbol ?

 

 

Är du en sådan förälder som kan störa dig på trender som plötsligt dyker upp och sprider sig som ett gift på orten där du bor ?

Det kan till exempel vara att någon i barnets klass fått en iphone eller ett par speciella skor med stjärnor på, det kan också vara en speciell leksak som man måste ha många av.

Det känns kanske lite överdrivet att köpa en iphone till en sexåring eller fotbolls skor för 2000kr till en sjuåring men om du väljer att inte göra det kan det ju se ut som att din familj inte har råd eller i värsta fall kan ditt barn bli retat i skolan.

Är det vi eller barnen som skapar kraven ?

Har en sexåring verkligen behov av en telefon för över 5000 kr eller en jacka för 2000 kr ? Naturligtvis är det vi vuxna som startar den här kapplöpningen och naturligtvis får var och en köpa vad de vill till sina barn. Men barn som springer runt på skolgården och talar om för andra barn vad som är äkta och vad som kostar mest har definitivt inte fått den medvetenheten helt naturligt, utan av föräldrar med mindervärdighetskomplex.

Det finns många föräldrar som strävar och vänder på var enda krona för att barnen ska hänga med i det senaste och många kämpar för att få vardagen att gå ihop utan att hänga med alls.

Frågan är om det är barnen som har dessa behov och krav eller om det är vi föräldrar som bär ansvaret och har så dåligt självförtroende att vi måste använda våra barn som levande skylt dockor och vandrande statussymboler.

Hur som helst är det här ett av de bästa spartipsen, köp kläder och prylar som barnet behöver och som ekonomin tillåter utan att lägga allt för stor vikt på vad det är för märke eller vad andra har.

Känn er stolta ni föräldrar som bestämmer i ert eget hem och köper det barnen behöver och har behov av och strävar efter att barnen ska ha det bra, utan hänsyn till andras åsikter. Det är ni som fostrar självständiga barn.